A Disney nemrégiben bejelentette, hogy mintegy 5 milliárd dollár befektetést tervez Európában és az Egyesült Királyságban, hogy több tévéműsort és filmet készítsen, különösen szuperhősfilmeket.

A Euronews cikke szerint az Egyesült Királyságban a Deadpool és Rozsomák film a hét elején elérte a 900 millió dolláros globális bevételt. Az amerikai Fandango jegyértékesítő cég szerint a film elővételes eladásai az idei év legjobbjai voltak.

Az 5 milliárd dolláros befektetést a tervek szerint öt év alatt 1 milliárd dolláros befektetésekre osztják fel, amelyeket a Disney filmekre, National Geographic- és egyéb TV-produkciókra, valamint a Disney+ platformon futó műsorok készítésére fordít majd.

Bár a pénzt hivatalosan az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régióra fordítják, leginkább az Egyesült Királyságban és Európában fogják felhasználni. 

A cég az Egyesült Királyságban hosszú távú bérleti szerződést kötött a Pinewood Studios-szal, és az elmúlt öt évben körülbelül 3,5 milliárd fontot költött brit produkciókra. 

Négy filmet is beterveztek vagy már gyártás alatt állnak a Pinewoodban, köztük a Fantasztikus négyes: Első lépések, Az amatőr, A rózsák és a Hófehérke.

Mickey egér inflálódik: még drágább lesz a Disney+

Október közepétől a szolgáltatás lényegében a duplájára drágul a 2019-es induláshoz képest.