A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET Smart Security termékének legújabb kiadását díjnyertes pontszámmal minősítették a legutóbbi AV-Comparatives Performance Test-en, illetve az AV-Test Self-Protection for Antivirus Software tesztjén is. Mindkét elismerést egy-egy független és elismert tesztszervezet osztotta ki, amelyek vizsgálatánál minden versenytársát megelőzte az ESET megoldása - közölte a társaság.

Az AV-Comparatives Advanced+ díjjal jutalmazta az ESET Smart Security szoftverét. A teszt részletei szerint az ESET érte el a teljesítményért járó legmagasabb pontszámot, megelőzve ezzel az összes versenytársát. Az AV- Comparatives kifejezetten a biztonsági szoftverek a rendszer teljesítményére mért hatását vizsgálta olyan speciális feladatok elvégzése közben, mint a letöltés, fájlok kódolása és archiválása, megnyitás, másolás illetve alkalmazások telepítése és indítása.

Az AV-Comparatives számos saját vizsgálati esetet, iparági szinten elfogadott teljesítményi és PC Mark teszteket használt a felméréshez. A díjat egy alapértelmezetten telepített Windows 8.1 64 bit rendszer alatt futó eredményértékelés alapján osztották ki. Az AV-Test szakemberei 24 otthoni és 8 vállalati biztonsági megoldást teszteltek 2014 októberében, hogy lássák vajon használják-e a nyílt hozzáférésű védelmi mechanizmusukat, nevesítve az ASLR-t (Address Space Layout Randomization) és a DEP-et. (Data Execution Prevention)

Az AV-Test kifejezetten a különböző megoldások önvédelmi képességeire fókuszált, legutóbbi vizsgálatuknál az ESET Smart Security 8 volt az egyetlen termék, amely 100 százalékos eredményt ért el.