Ma már teljesen megszokott, hogy vezeték nélküli fülhallgatókat viselünk, amelyekkel a hívásainkat intézzük, illetve zenét, vagy épp podcastot hallgatunk. Sőt, vannak, akik szinte egész nap a fülükben az eszközzel jönnek-mennek.

A Nova H1 nevű müncheni startup cég itt látta meg a piaci rést, és fejlesztett egy innovatív eszközt, amely valóban ezerszer jobban tűnik csinos divatékszernek, mint praktikus technológiai kelléknek.

A Nova H1 ennek megfelelően kissé másként is működik, mint például a Sony vagy az Apple hasonló, népszerű termékei: a gyöngy mögötti hangszóró nyílásai a fül felé irányítják a hangot. Így nem is biztosítanak olyan „hangsűrűséget”, mint a már említett népszerű fülhallgatók, illetve a környezetből jövő hangokat sem blokkolják teljes mértékben.

Ugyanakkor ha társas környezetben, többek között egy munkahelyen teszi föl valaki a Nova H1-et, azonnal hallani fogja, ha megszólítják. Az akkumulátor egyszeri töltöttsége akár 14 óra is lehet, összefüggően pedig három és fél órán keresztül lehet aktívan használni zenehallgatásra, beszélgetésre.

A Nova H1 Audio fülbevalók egyébként valódi gyöngyökből és nemesfémekből készülnek. Egyelőre kétféle verzióban, arany és ezüst színben kaphatók:

  • az arany típus 695 euró (közel 275 ezer forint);
  • az ezüst pedig 595 euró (körülbelül 235 ezer forint).

A Nova H1 egyelőre csak Európában kapható, ám a cég ígérete szerint hamarosan az öreg kontinensen túl is terjeszkednek.

(via Gizmodo)