A Huawei több mint 2,7 millió előrendelést kapott háromfelé hajlítható okostelefonjára – derült ki a cég honlapjáról hétfőn. A kínai vállalat szombat délben kezdte meg a Mate XT előrendeléseit. Ezzel több mint két nappal megelőzte az Apple iPhone 16 tervezett bevezetését, amelyre pekingi idő szerint kedden kora reggel kerül sor.

A Huawei korábban bejelentette, hogy kedden délután fél háromkor dobja piacra új termékét. A vállalat még nem osztotta meg a Mate XT árát. A készüléket hivatalosan szeptember 20-án kezdik el árusítani – adott hírt róla a CNBC.

A napidroid alapján a készülék első körben csak Kínában lesz kapható, és nem is biztos, hogy eljut majd Európába. A kiszivárgott információk alapján a Mate XT egyetlen konfigurációban, 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel jelenik majd meg, méghozzá 16888 jüanos áron, ami átszámolva durván 850 ezer forint.

A Canalys gazdasági portál szerint az Apple a második negyedévben kiesett az öt legnagyobb okostelefon-gyártó listájáról Kínában. Ez volt az első alkalom, hogy a hazai szereplők mind az első öt piaci pozíciót megszerezték.

A Huawei a Canalys alapján 10,6 millió kiszállított okostelefonnal a negyedik helyen állt a piaci részesedés alapján. Az Apple ez idő alatt 10 millió telefont szállított le az első negyedévben.

A Huawei már árul összecsukható és flip-telefonokat, akárcsak kínai versenytársai. Az Apple még nem terjeszkedett ezekbe a kategóriákba.

A kínai mobilok áradatával már az Apple sem tudja felvenni a versenyt

2024 második negyedévében fordult elő először, hogy Kínában mind az öt legfőbb mobilszállító hazai cég volt. A külföldi márkájú okostelefonok eladásai jelentősen belassultak júliusban.