A belga-svájci tulajdonú Barry Callebaut cég kelet-flandriai üzemében az összes, június 25-e után gyártott csokoládékészítményt kivonták a forgalomból az illetékes hatóságok.
A vállalat június 27-én fedezte fel a szalmonella baktériumot a gyárban előállított termékekben. "A szigorú élelmiszer-biztonsági eljárások gyorsan azonosították a lecitint, mint a szennyeződés forrását" - idézi az MTI a cég közleményét.
A Barry Callebaut leállította a gyártást
A Barry Callebaut a fertőzés észlelése után tájékoztatta a szövetségi élelmiszer-biztonsági ügynökséget, és leállította a gyártást.
A hírportál tudósítása szerint a vállalat azóta felvette a kapcsolatot vásárlóival, és tájékoztatta őket, hogy az érintett termékeket ne tegyék ki a boltok polcaira. A vizsgálat lezárásáig nem folytatódik a termelés. Amennyiben a cég termékei tömeges fertőzést okoznak, a vállalattól megvonhatják a gyártási engedélyt.
A Ferrero is így járt
Az arloni Ferrero-üzem gyártását áprilisban leállították a hatóságok szintén szalmonellabaktérium miatt, azonban a termelés július elején feltételes engedéllyel újraindulhat.