Az Egyesült Királyságban, valamint a Kanadában élő Netflix felhasználók a Redditen arról számoltak be, hogy értesítést kaptak a szolgáltatótól, miszerint július 13-tól megszűnik az eddigi legolcsóbb reklámmentes előfizetési modell.

A Gizmodo szerint a továbbiakban a felhasználóknak választaniuk kell az olcsóbb, de reklámokkal telített vagy a reklámmentes, ugyanakkor drágább csomag között.

A Netflix tavaly kezdte el fokozatosan kivezetni az alapcsomagot az új és a visszatérő előfizetők számára. Ugyanakkor az még nem világos, hogy az amerikaiaknak mikor kell számolniuk az alapcsomag kivezetésével.

A hirdetéses előfizetői modell 2022 novemberében indult útjára, és a vállalat számára mentőövnek bizonyult, miután 2022 végén lesújtó bevételei voltak annak következtében, hogy a világjárvány kései napjaiban egyre kevesebb előfizetője volt, miközben egyre több tartalmat rendelt be.

A cég idén májusban 40 millió előfizetővel rendelkezett, az új rendszerben pedig minden előfizető 70,44 dolláros éves reklámbevételt hoz a konyhára.

Ezeken a készülékeken elérhetetlen lesz júliustól a Netflix

Merészet húzott a vállalat, több ezer ember szívja majd a fogát.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→