Az adatok alapján a készítmény az elhízásban szenvedő betegeknél a szívelégtelenség egy gyakori típusával szemben is előnyösnek bizonyult. A GLP-1 hatóanyagú szert szedő betegek ugyanis 38 százalékkal kisebb eséllyel kerültek kórházba és ennyivel kisebb valószínűséggel kellett növelniük a későbbiekben a szívelégtelenség elleni gyógyszerük adagját.

Szintén ugyanekkora százalékkal kevesebb arányban haltak bele a szívbetegség szövődményeibe is, szemben azokkal, akik placebót kaptak – számolt be róla a CNBC.

A vizsgálatot több mint két éven keresztül folytatták több mint 700 olyan betegnél, akiknek szívelégtelensége, vagy HFpEF-je vagy elhízása volt, néhányuknak pedig cukorbetegsége.

Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) legfrissebb becslései szerint az Egyesült Államokban körülbelül 6,7 millió 20 éves vagy annál idősebb felnőtt szenved szívbetegségben.

A GLP-1 hatóanyagú fogyókúrás készítmények úgy működnek, hogy a bélben termelődő hormonokat mímelve az étvágyat elmulasztják és szabályozzák a vércukorszintet.

A két rivális, a Novo Nordisk és az Eli Lily is további vizsgálatoknak tette ki a gyógyszereit, többek között a krónikus vesebetegségben és a zsírmájbetegségben szenvedő betegek esetében.

Kérdőre vonhatják a céget, miután létfontosságú inzulint von ki a piacról

Az amerikai szenátus demokrata párti segítői kedden találkoznak a Novo Nordisk vezetőivel, hogy megvitassák a Levemir eltűnését az Egyesült Államokból. A dán cég szóvivője a Reutersnek tagadta, hogy a Wegovy és az Ozempic sikere állna a háttérben.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.