Az Unilever már márciusban bejelentette, hogy költségcsökkentést hajt végre, ami „házon belül” világszerte mintegy 7500 állást érint.

A cég azt is nyilvánosságra hozta, hogy konzultációs folyamatot indít az európai leépítésben érintettekkel, és a régióban mintegy 3200 munkahelyet szüntetnek meg.

Tudatában vagyunk annak, hogy ezek a javaslatok jelentős aggodalmat okoznak a munkatársaink körében

– szerepel a vállalat közleményében.

A változtatások annak a folyamatnak a részei, amelyek azt célozzák, hogy a cég ismét növekedhessen. Maga az átalakítás Hein Schumacher vezényletével zajlik, aki tavaly vette át az Unilever élén a vezérigazgatói tisztséget, miután az utóbbi években meglehetősen alulteljesített a vállalat.

Ugyanakkor az egyelőre nem világos, hogy a tervezett létszámleépítés egész pontosan hol fog megvalósulni. Ugyanis az Unilever fontos központi irodákkal rendelkezik Londonban és Rotterdamban is.

Az Egyesült Királyságban a vállalat például Gloucestershire északkeleti részén fagylaltot gyárt, és többi üzemével együtt Nagy-Britanniában összességében hatezer munkatársat foglalkoztat.

Az Unilever a világ egyik legnagyobb FMCG termékeket gyártó vállalata, amely többek között a Dove szépségápolási márkát, a Persil mosószert és a Lynx testápolót is forgalmazza.

(via BBC)