A tervek szerint hamarosan belép a szlovák és a cseh piacra is a német Woolworth diszkontlánc. A cseh és szlovák piacra érkezést a jövő év végére tervezik – írta a cseh Peníze.cz portál alapján a Parameter.

„Megerősíthetjük, hogy hamarosan belépünk a szlovákiai és a cseh piacra. Jelenleg mindkét országban tárgyalunk az ingatlankezelőkkel, hamarosan véglegesítjük a bérleti szerződéseket” – mondta a portálnak Roland Rissel, az áruházlánc sajtóosztályának munkatársa.

A Woolworth 2010-ben 158 üzlettel indult, ma már mintegy 700 boltjuk van németországi városközpontokban, plázákban és üzletházakban. Céljuk, hogy a közeli jövőben 1500 üzletet működtessenek. Németországon kívül Ausztriában és Lengyelországban is jelen vannak.

A koncepciójuk szerint a mindennapi szükségletekhez szükséges holmikat kínálnak. Ide tartoznak például a lakástextíliák, a háztartási cikkek, a női-, férfi- és gyermek divatáruk, a dekorációs és drogériás cikkek, az írószerek és a rövidáruk, valamint az ajándéktárgyak.

Stagnál a kiskereskedelem, pedig nőnek a reálbérek

A lakosság többletjövedelme inkább szolgáltatás, illetve külföldi online vásárlásokra fordítódik a lakáscélok megvalósítása és a megtakarítások mellett - állapította meg a KSH júliusi kiskereskedelmi adataira reagálva gyorsjelentésében az MBH Bank.

A részletekről ITT írtunk bővebben.