AI Summit 2024 – második nap

AI Summit 2024 – második nap

Hétfőn és kedden AI Summit BUDAPEST címmel kétnapos rendezvénysorozatot szervez az Indamedia a Magyar Zene Házában és a Néprajzi Múzeumban. A konferencia célja, hogy az érdeklődők valós betekintést nyerjenek a mesterséges intelligencia világába, és felfedezzék az üzleti életre, a társadalmi viszonyokra és az ipar világára gyakorolt jelenlegi és jövőbeli hatásait. Kövessék velünk a konferencia eseményeit ma is, percről percre!

15:09
szeptember
10.

A prevenciónak óriási az egészségnyeresége

Szerző: Koncsek Rita
Szükség van egy érdemi paradigmaváltásra, a gyógyító szemléletű paradigma helyett egy preventív szemléletű társadalompolitikára van szükség

– mondta Kóka János, a Doktor24 alapítója, felügyelőbizottságának elnöke.

A prevencióra elköltött pénzek háromszor-négyszer jobban hasznosulnak, mint a gyógyszerre elköltött pénzek.

Kóka szerint egy tisztességes életmódprogrammal öt, tíz vagy akár 15 évet is hozzá tudunk tenni az egészségben eltöltött életévekhez, fontos hogy ne egy passzív állapotban éljük.

Egy ilyen longevity program

  • 200-250 milliárd forinttal tudná növelni a magyar GDP-t,
  • 500 és 1000 milliárd forint egészségnyereséget jelentene,
  • és minden egyes évben 0,5-1 százalékot növelné GDP-t,

sorolta a program pozitív elemeit Kóka János.

A metabolikus szindróma egy összefoglaló fogalom, ezek közé tartozik az elhízás, az alkoholizmus, a magas vérnyomás, a vérzsírok eltérése, a krónikus gyulladás, ezek mind egyébként a daganatos megbetegedések kockázatai is, mondta a magánegészségügyi szolgáltató alapítója.

Ha belecsúszunk a metabolikus szindrómába, akkor annak a vége a krónikus betegségek sora lesz, ami akár a korai halálhoz is vezethet. Ugyanakkor Kóka János hangsúlyozta, a metabolikus szindróma tudománya már rendkívül fejlett, ebben jól állunk, de az ügyfélélmény az hiányzik a prevenciós orvoslásból.

Kép: Economx, Hartl Nagy Tamás

A jobb egészségi állapot eléréséhez kellenek szenzorok, hogy meg tudja mérni a beteg a vérnyomását, kell egy applikáció, kell egy oktatás, hogy azokból az adatokból, amit az okosóra ad, azokat értelmezni tudja a páciens. És persze szükség van a mesterséges intelligenciára (AI) is.

Kóka János az előadásában kitért arra is, a metabolikus szindróma okozta állapot nem csak megelőzhető, de vissza is fordítható. 

Fontos szerepe van az AI-nak az egészségügyben, mert lényeges, hogy az okoseszközök adatai megbízhatók legyenek, fontos az adatelemezés és a kockázatértékelés, és hogy a kezelések testre szabhatók legyenek.

Az előadása végén Kóka János bejelentette, hogy egy 

együttműködési megállapodást kötött a Doktor24 és a Samsung.

A cél, hogy hozzásegítsék az ügyfeleket ahhoz, hogy ha szeretnének változtatni az életükön, szeretnék elkerülni a metabolikus szindrómát, akkor minél egyszerűbben megtehessék digitális funkciók és az orvosok segítségével.

09:22
szeptember
10.

A kormány négy csapásirányon dolgozik

Szerző: Economx

A konferencia első napján Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter bejelentette, hogy az AI segítségével fejlesztenek egy magyar nagytérséget. A tárcavezető elmondta, hogy a kormány jelenleg négy csapásirányon dolgozik a mesterséges intelligencia segítségével – erről bővebben itt olvashat.

Kép: Economx, Hartl Nagy Tamás

A tárcavezető beszélt arról is, hogy az AI révén okosabbá válik a kormányzati politika, hatékonyabb lesz a végrehajtás, a döntéstámogatás szubjektum nélkül történik, és célzottabb lesz a kormányzati reagálás is.

09:01
szeptember
10.

Indul a második nap

Szerző: Economx

Kedden folytatódik az Indamedia kétnapos rendezvénysorozata, az AI Summit 2024. A több helyszínen futó konferencia programja ezen a linken érhető el.

A tegnapi napról szóló tudósításainkat pedig itt találja.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

AI Summit 2024 – második nap

Hétfőn és kedden AI Summit BUDAPEST címmel kétnapos rendezvénysorozatot szervez az Indamedia a Magyar Zene Házában és a Néprajzi Múzeumban. A konferencia célja, hogy az érdeklődők...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.