AI Summit 2024 – első nap

AI Summit 2024 – első nap

Hétfőn és kedden AI Summit BUDAPEST címmel kétnapos rendezvénysorozatot szervez az Indamedia a Magyar Zene Házában és a Néprajzi Múzeumban. A konferencia célja, hogy az érdeklődők valós betekintést nyerjenek a mesterséges intelligencia világába, és felfedezzék az üzleti életre, a társadalmi viszonyokra és az ipar világára gyakorolt jelenlegi és jövőbeli hatásait.

13:39
szeptember
9.

Az már régen rossz, ha fekete dobozként kezeljük az AI-t

Szerző: Vermes Ádám

Egy adattudós először azt vizsgálja meg, hogy egy adathalmazból milyen összefüggéseket lehet levonni, majd ezután kezdi el kitalálni, hogy milyen típusú modell lenne arra alkalmas, hogy beletöltse az adatokat – mondta Vécsey Richárd Ádám mesterséges intelligencia fejlesztő és adattudós az egyik pódiumbeszélgetésen.

Kép: Economx, Hartl Nagy Tamás

Meglátása szerint ahány fejlesztő, annyiféle MI-definíció létezik: szerinte például az régen rossz, ha egy fekete dobozként tekintünk az MI-re.

Az MI-modelleknek átláthatónak kell lenniük a bemenet és a kimenet tekintetében is, ezért van az adattudomány, hogy ezt biztosítsa.

Magas kockázatú iparágak közé sorolja

  • a kritikus infrastruktúrát (például közúti lámpák irányítása),
  • az oktatás-szakképzést (például diákok érzelmeinek vizsgálata),
  • illetve a foglalkoztatást (például az MI segítségével értékeltetik az álláshirdetésre jelentkezőket) is.

Az AI Act alapján tiltott gyakorlatnak minősül a tudattalan döntéseink befolyásolása, illetve a tulajdonságalapú sebezhetőség kihasználása is ide tartozik.

09:11
szeptember
9.

Sűrű a program

Szerző: Economx

Két helyszínen, a Magyar Zene Háza és Néprajzi Múzeumban, egyszerre több teremben zajlik a konferencia, melynek programját itt találja.

08:53
szeptember
9.

AI Summit, már másodszor

Szerző: Economx

Az AI Summit BUDAPEST rendezvénysorozat egyedülálló lehetőséget nyújt a hazai és a nemzetközi szakértők és érdeklődők számára, hogy valós betekintést nyerjenek a mesterséges intelligencia világába, hogy felfedezzék az üzleti életre, a társadalmi viszonyokra és az ipar világára gyakorolt jelenlegi és jövőbeli hatásait.

Kép: Economx, Hartl Nagy Tamás

Az Indamedia 2023-ban rendezte meg elsőként hazánkban, az AI Summitot, a konferenciát, amely csak és kizárólag a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kérdésekre fókuszált. A tavalyi rendezvényről szóló tudósításainkat ezen a linken érheti el. 

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

AI Summit 2024 – első nap

Hétfőn és kedden AI Summit BUDAPEST címmel kétnapos rendezvénysorozatot szervez az Indamedia a Magyar Zene Házában és a Néprajzi Múzeumban. A konferencia célja, hogy az érdeklődők...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.