AI Summit 2024 – első nap

AI Summit 2024 – első nap

Hétfőn és kedden AI Summit BUDAPEST címmel kétnapos rendezvénysorozatot szervez az Indamedia a Magyar Zene Házában és a Néprajzi Múzeumban. A konferencia célja, hogy az érdeklődők valós betekintést nyerjenek a mesterséges intelligencia világába, és felfedezzék az üzleti életre, a társadalmi viszonyokra és az ipar világára gyakorolt jelenlegi és jövőbeli hatásait.

16:12
szeptember
9.

Megtalálták a NAV-nál a pokolba vezető utat

Vágujhelyi Ferenc, a MÁK és a NAV adatvagyonának optimalizálásáért felelős kormánybiztosa, az NHIT és a NAV elnöke felfedte a nagy titkot, és elárulta, az adóhivatal az MI-t a deviáns gazdasági viselkedés kiszűrésére használja. Azokat a szituációkat (például: áruszállítás)  akarják látni, amelyek mögött nincs gazdasági racionalitás. Ugyanakkor a prekoncepciót az ember alakítja, nem bízzák az automatizmusra. A szabályok felismerése az ember dolga – tette hozzá Vágujhelyi Ferenc.

Kép: Economx, Hartl Nagy Tamás

A NAV elnöke ezt azzal magyarázta, hogy nem indítunk el olyan kutatást, amely valakinek a vallását és a közteherviselést hasonlítja össze, illetve a pokolba vezető útnak nevezte, ha a közteherviselés mértékét és az iskola végzettséget vizsgálnák területi alapon. A gép képes a dimenziócsökkentésre, de az nem lehet véletlenszerű – magyarázta.  

Úgy látja, hogy az államnak három szerepe van a mesterséges intelligencia alkalmazása során:

  • társadalom védelme (erről szól az MI-rendelet, és az AI Act);
  • gazdaságfejlesztés;
  • közigazgatási szervek képessége  kormányzat, önkormányzat, NAV).

Vágujhelyi Ferenc kiemelte, hogy az AI Act megalkotásakor minden uniós országnak egyet kellett érteni, ugyanis a jogszabály célja, hogy biztosítva legyen a normális élet lehetősége. Ugyanis sokkal sérülékenyebb helyzetben van az, aki a digitális térben éli az életét, és ebben a digitális térben teszik tönkre „az életét”. Azt viszont „döbbenetes öngólnak” nevezte, hogy a cigaretta reklámok gyerekek elől történő tiltása érdekében az MI a közösségi médiában jogilag teszi azonosíthatóvá a 18 év feletti felhasználókat, így az adataink egy harmadik félhez kerülünk.

09:11
szeptember
9.

Sűrű a program

Szerző: Economx

Két helyszínen, a Magyar Zene Háza és Néprajzi Múzeumban, egyszerre több teremben zajlik a konferencia, melynek programját itt találja.

08:53
szeptember
9.

AI Summit, már másodszor

Szerző: Economx

Az AI Summit BUDAPEST rendezvénysorozat egyedülálló lehetőséget nyújt a hazai és a nemzetközi szakértők és érdeklődők számára, hogy valós betekintést nyerjenek a mesterséges intelligencia világába, hogy felfedezzék az üzleti életre, a társadalmi viszonyokra és az ipar világára gyakorolt jelenlegi és jövőbeli hatásait.

Kép: Economx, Hartl Nagy Tamás

Az Indamedia 2023-ban rendezte meg elsőként hazánkban, az AI Summitot, a konferenciát, amely csak és kizárólag a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kérdésekre fókuszált. A tavalyi rendezvényről szóló tudósításainkat ezen a linken érheti el. 

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

AI Summit 2024 – első nap

Hétfőn és kedden AI Summit BUDAPEST címmel kétnapos rendezvénysorozatot szervez az Indamedia a Magyar Zene Házában és a Néprajzi Múzeumban. A konferencia célja, hogy az érdeklődők...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.