Bár az AI forradalmi változások sorát hozza magával, az üzleti laptopok alapvető követelményei változatlanok maradnak: a megbízhatóság, a teljesítmény és a biztonság továbbra is elsőrendű. Az ExpertBook P5 megalkotásakor az ASUS tervezői arra törekedtek, hogy egy olyan eszközt hozzanak létre, amely tökéletesen illeszkedik a mai üzleti világ követelményeihez. Az eredmény egy 1,29 kg súlyú, 14 hüvelykes matt kijelzővel ellátott laptop, amely nem csak könnyű és stílusos, de ergonomikus is. A matt kijelző kiváló képminőséget biztosít, függetlenül a fényviszonyoktól, így mindig tisztán láthatóak az üzleti prezentációk és dokumentumok. Az ExpertBook P5 ráadásul az egyik első üzleti laptop, mely még idén a felhasználók kezébe adja az Intel® Core™ Ultra processors (Series 2) erejét és hatékonyságát.

Az üzleti adatok védelme kiemelt fontosságú, és az ExpertBook P5 ebben is a legmagasabb szintet nyújtja. Az ASUS ExpertGuardian rendszer példátlan adatvédelmet biztosít azáltal, hogy a kereskedelmi szintű BIOS-t a NIST SP 800-155 szabványnak megfelelően alakították ki. A Windows 11 Secured-core PC technológiák további biztonsági rétegeket adnak a rendszerhez, így a legbiztonságosabb Windows környezetet kínálják. A laptop emellett öt évig biztosít BIOS- és illesztőprogram-frissítéseket, míg a FIDO2 hitelesítéssel integrált biometrikus bejelentkezés teljes körű védelmet nyújt a kritikus adatok számára. Ezzel az ExpertBook P5 biztosítja, hogy a szoftver, firmware és hardver egyaránt biztonságban legyenek.

Az ExpertBook P5 igazi újdonsága az AI-alapú üzleti funkciók bevezetése, amelyeket az ExpertMeet nevű csomag foglal magában. Az AI-alapú zajszűrés és a rendszer optimalizálása már ismerős lehet az ASUS felhasználók számára, de az új P-sorozattal ezek a funkciók még hatékonyabbá válnak. Az AI Meeting Minutes funkció automatikusan rögzíti és összefoglalja az értekezleteket, több felszólalót is felismer, és rendezi a legfontosabb pontokat. Ezzel időt és energiát takaríthatunk meg, mivel a megbeszélések során nem szükséges jegyzetelni. Az azonnali feliratozási funkció megkönnyíti a kommunikációt a nemzetközi megbeszélések során, biztosítva, hogy minden résztvevő könnyedén követheti a beszélgetést. Ez kifejezetten hasznos lehet a hazai vállalkozások külföldi kommunikációjában vagy a helyi és a régiós irodák ütemezett megbeszélésein.

Az ASUS ExpertBook P5 nem csupán egy kiváló teljesítményű és megbízható üzleti laptop, hanem egy intelligens üzlettárs is. A laptop mindent tud, amire egy modern üzletembernek szüksége lehet: gyors és stabil működés, könnyű hordozhatóság, kiemelkedő biztonsági funkciók és innovatív AI-alapú megoldások.

Az új ExpertBook P5 már előrendelhető az ASUS hivatalos online márkaboltjában.