Nem meglepő, hogy sokan továbbra is kitartanak a részvények mellett. Az amerikai vállalat jelenlegi stratégiája az, hogy szolgáltatásait a mobilkommunikációs eszközök esetében hatékonyabbá tegye, ugyanis ez a szegmens jelenleg a Facebook gyenge pontja. Amennyiben ez sikerülne, sokat javulhat a vállalat eredményessége, mivel a jelenlegi felhasználói adatbázis jelentős potenciált rejt magában.

Regisztráljon további információkért

Ha még nincs kereskedési számlája, vagy ha már van, de szélesebb termékspalettával és minőségi kiszolgálással szeretne találkozni, várjuk jelentkezését és felvesszük önnel a kapcsolatot. Jelentkezni jobb oldalon tud az adatai megadásával.

Ennek eléréséhez már megtette az első lépést a Facebook. Az utóbbi hetekben jelentős erőforrást csoportosított át a vállalat annak érdekében, hogy a mobilplatformokon megjelenő hirdetések minden esetben a célszemélyekhez jusson el. Ezzel reményeik szerint nagyobb árbevételt érhetnek el a reklám szegmensen belül.

Szintén a mobilkommunikációs stratégiához tartozik az is, hogy a Facebook tervezi megvásárolni a Whatsappot. A mobiltelefonos üzenetküldő szolgáltatással rendelkező cég egy minimális éves díj ellenében ingyenes üzenetküldést tesz lehetővé a felhasználók részére, amit elsősorban a fiatalabb generáció alkalmaz. A Whatsapp jelenleg több mint száz országban érhető el, és 750 mobilszolgáltatónál igényelhető. Ezzel a lépésével a Facebook komoly szeletet hasíthatna ki a mobilkommunikációs szektorból, és képes lehet a vállalat eredményességét javítani.

Tervek tehát vannak, most már csak ki kell várni, hogy milyen eredménnyel járnak az újítások. De az idő pénz, és ezt minden befektető tudja. Ilyen esetekben érdemes élni a részvény opciók adta lehetőséggel. A covered call stratégia azoknak ajánlott, akik hisznek a megvásárolt részvényben, de azok tartása során szeretnének némi pénzt keresni.

Facebook árfolyama
Kép: Solar Capital

Az utóbbi hetek folyamatos emelkedésének köszönhetően jelenleg a Facebook januári call opciói igen szép prémiumot biztosítanak. Egy 2013. január 18-ai lejáratú 30-as call opció jelenlegi prémiuma 0,5 dollár részvényenként. Mivel jelenleg nincs sok esély arra, hogy ezt a 30 dolláros árfolyamot elérje a részvény, így viszonylag nagy biztonsággal vállalhatunk eladási kötelezettséget a részvényekre. Ez 100 darabonként 50 dolláros bevételt eredményezne, ami a 100*27 dolláros portfólióra vetítve 1,8 százalékos hozamot jelent. Csak azért, mert van Facebook részvényünk, ez kellemesen hangzik. Ha azt is hozzá vesszük, hogy ezzel 50 centtel lejjebb tudjuk hozni a részvényünk bekerülési értékét (ami jó eséllyel 36 dollár körül van), még egy jó okot kapunk arra, hogy ezt a stratégiát alkalmazzuk.

Amennyiben kiváncsi további opciós stratégiákra, vagy érdeklődik kerekedési tippek iránt, adja meg adatait jobb oldalon fent a további információk box-ban és munkatársunk felkeresi.

 

Länger Péter, Solar Capital