December 3-án az első amerikai részvényekkel foglalkozó cikkünkben leírtuk, hogy várakozásaink alapján kitörés előtt a Visa. Az akkori 147,27-es árfolyam, azóta a mai nyitásban már 162,55-ig is elment. Akik lehetőséget láttak az elemzésünkben, azok összesen akár 14 százalékos hasznot is realizálhatnak most, természetesen figyelembe véve a pozíció számára kedvező USD/HUF árfolyam mozgását.

Visa árfolyama
Kép: Solar Capital

Decemberben, a beszállási lehetőséget a karácsonyi szezonra való tekintettel tettük, és már a negyedéves jelentés előtt beérett az ünnepekből származó bevétel. Ennek fejében érdemes lehet a profit részleges, de akár teljes realizálása. Az emelkedő trendcsatornából való kitörés lehetséges, de ugyanígy vissza is tesztelhet a csatorna aljára.

A Visa inc. február 6-án, szerdán teszi közzé jelentését, ami valószínűleg pozitív lesz összességében, de kockázatkerülő befektetőknek ilyenkor nem érdemes pozícióban maradni. Mind ez annyira igaz, hogy sokan nem tudják, de mivel kereskedési nap után teszik közzé a jelentést, így egy rossz hír esetén a stopp nem nyújt védelmet.

Kockázatkedvelő, pozícióban nem lévő befektetők azonban próbálkozhatnak a jelentésre operálva, 160 dolláros call opció vásárlásával. Ilyen esetekben korlátozott veszteség mellett korlátlan nyereség lehetséges.

Ha szeretne több információt megtudni az opciós kereskedésről kattintson IDE!

Ha felkeltettük érdeklődését és megpróbálkozna az opciós kereskedéssel, jelentkezzen jobb oldalon fenn a további információknál, az adatai megadásával.

 

Vogel András, Solar Capital