Június elején a WWDC-n jelentette be az Apple az iOS 18-at, ami amellett, hogy az Androidhoz hasonló mélységű testreszabhatóságot hoz az iPhone-okra, a várva várt mesterséges intelligencia alapú funkciókat is beemeli, egy felújított, jóval okosabb Siri-vel, valamint a ChatGPT integrációjával.

A bejelentést követően ismét szárnyalni kezdtek a cupertinóiak részvényei, azonban egyre több üröm került az örömbe: először azt jelentették be, hogy az Apple Intelligence funkciói egy darabig csak kizárólag angolul lesznek elérhetők, majd utána azt is bejelentették, hogy a digitális piacokról szóló uniós jogszabályok miatt idén már biztosan nem kapják meg az EU-s felhasználók.

Az Index azonban azt írja, hogy még ennél is nagyobb gondok lehetnek a vállalatnál. Az újgenerációs Siri-ről kiderült ugyanis, hogy nem csupán az EU területén, hanem sehol sem lesz elérhető 2025 előtt.

A jelenlegi álláspont szerint az iOS 18 szeptemberi debütálásakor a képgenerálásra szánt Image Playground, valamint a szövegelemző, summázó és átíró funkció lesz elérhető, az új testreszabhatósági funkciók mellett.

Az Apple MI-rendszere a vállat M chippel felvértezett eszközeiben, valamint az iPhone 15 Pro és Pro Max modelljeitől kezdődően lesz elérhető.

Megint rárepültünk az okostelefonokra

Vége az okostelefonok mániás depressziójának, ráadásul az év ezen szakaszában még sosem volt ilyen magas az árbevétel a szektorban.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→