Nyílt titok, hogy a telefongyártók a készülékeikhez az egyes alkatrészeket máshonnan, adott esetben egy konkurens gyártótól szerzik be. Így van az Apple esetében is: az iPhone-készülékek számára már hosszú idő óta a dél-koreai Samsung gyártja le az OLED-kijelzőket.

A Neowin ugyanakkor arról ír Ming-Chi Kuo elemzőre hivatkozva, hogy ez az együttműködés 2026-tól tovább mélyülhet a két vállalat között.

Valószínűleg kevesen tudják, de az iPhone-kameráit a Sony szállítja be az Apple számára, 2026-ban azonban ez némiképp megváltozhat és ezt a feladatot is a dél-koreaiakra bíznák, akik külön csapatot hoznának létre arra a célra, hogy kiszolgálják az Apple ellátási láncát.

Mivel az együttműködésre 2026-nál előbb nem kerülne sor, ezért az iPhone 16-os és 17-es modelljei még biztosan a Sony kameralencséit használják majd.

Az elemző szerint azonban még az sem biztos, hogy a Sony-t teljes egészében maga mögött hagyná az Apple, mivel a jelenlegi információk alapján a Samsung csak a 48 megapixeles, 1/2,6 hüvelykes CMOS-szenzorokat gyártaná, magyarán az ultraszéles látószögű kamerákat. A főkamera valószínűleg továbbra is a Sony gyártmánya lehet.

Hogy mindebből mit fog érzékelni az egyszerű iPhone-felhasználó? Önmagában semmit, mivel a telefonok csúcsmodelljeinél nem elsősorban a szenzor és a megapixelek száma, sokkal inkább a processzor képalkotó mechanizmusa végzi a munka nagyrészét.

Így hiába veszünk egy középkategóriás telefont több mint 100 megapixeles kamerával, a gyengébb teljesítményű processzor miatt nem fogunk jobb képminőségű fotókat készíteni.

Ezt az is bizonyítja, hogy az Apple hét éven keresztül teljesen ugyanazt a főkamerát használta az iPhone-okban a 14-es modellig bezárólag, a processzorait azonban minden évben frissítette.

Megdöbbentő dologból lett elege az Apple-nek, komoly változások jöhetnek

Nem használják annyian a kaliforniai cégnek ezt a szolgáltatását ahhoz, hogy megérje nekik, ezért csendesen csökkentenék a rászánt büdzsét.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→