A vállalattal szemben az X nyújtott be trösztellenes keresetet hétfőn, ami után csütörtökön a világszervezet kénytelen volt a szövetséggel közölni a döntését.

A perben az Elon Muskhoz tartozó közösségi platform azt állította, hogy a szövetség tagjai törvénytelenül összejátszottak, hogy közösen több milliárd dollárnyi reklámbevételt tartsanak vissza a platformtól – írja a Business Insider.

Az X-re átkeresztelt Twitter azután kezdett rohamosan elesni a hirdetési bevételeitől, hogy Elon Musk felvásárolta azt. A tulajdonosváltást követően az dél-afrikai származású milliárdos ezt követően az értékesítési és biztonsági munkatársak hordáit rúgta ki, és korábban kitiltott fiókokat engedélyezett visszatérni a közösségi felületre.

A platform szerint a reklámszövetség a 2022-es tulajdonosváltást követően arra beszélte rá a vezető márkákat, hogy ne reklámozzanak többet rajta.

A lapnak a hét elején arról beszéltek reklámszakértők, hogy bár az X állításai alaptalanok, a kereset mégis olyan erőforrások vonna el a reklámszövetségtől, amelyek akadályoznák annak tevékenységét.

Elon Musk: Elkerülhetetlen a polgárháború

A milliárdos azután értékelte így az angliai bevándorlásellenes tüntetéseket, hogy a Keir Starmer vezette kormány keményebb fellépést követelt az X-en terjedő dezinformáció ellen.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.