Adam Mosseri, az Instagram vezetője a minap bejelentette, hogy a Threads nevű közösségi platform hivatalosan is elérte a 200 millió aktív felhasználót, mindössze 13 hónap alatt.

A platform riválisa, az X (korábban Twitter) májusban több mint 600 millió havi felhasználóval rendelkezett Elon Musk szerint.

Mindez azért lényeges, mert a Metát többek között az inspirálta a Threads elindításában, hogy a néhai Twitter gyökeresen irányváltáson ment át, miután Elon Musk megvásárolta azt, ez pedig sok ottani felhasználót és hirdetőt elidegenített a platformtól – írja a Techcrunch.

Tavaly Zuckerberg arról beszélt, hogy a Threads jó eséllyel akár az egymilliárd felhasználót is elérheti, a legutóbbi eredményhirdetésen pedig azt mondta, hogy a felület jó növekedési pályán van.

Ha így folytatódik, a Threads nemsokára hirdetéseket halászhat el a Twittertől

A Meta Platform által a Twitter ellenében kifejlesztett Threads egyes hirdetők szerint kevésbé vitatott, és mindenképpen kiszámíthatóbb, mint Elon Musk platformja. Az elemzők szerint ezért előbb-utóbb magához vonzhatja a marketing-költségvetéseket.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.