Egyre több csaló van az interneten, akik a közösségimédia-oldalainkat feltörve próbálnak meg a kártyaadatainkhoz vagy egyéb érzékeny információkhoz hozzáférni. Szerencsére azonban mindössze néhány kattintással kideríthető, hogy beléptek-e rajtunk kívül mások is a Facebookunkra vagy az Instagramunkra.

A Techcrunch útmutatója szerint először a Meta Fiókközpontba kell belépni, ahol a Jelszó és biztonság beállítást lekoppintva a Bejelentkezett helyek fül alatt az Instagram- és a Facebook-fiókról külön-külön is meg lehet nézni, hogy hány és milyen eszközön van elmentve.

Az elmentett eszközöket itt egyesével lehet törölni, az Advanced Protection bekapcsolásával pedig kétfaktoros hitelesítést hajt végre minden bejelentkezés után a rendszer, illetve minden biztonsági frissítés automatikusan alkalmazásra kerül.

A Belépési figyelmeztetések menüpont alatt pedig e-mailes értesítőt is lehet kérni, amennyiben a rendszer gyanús tevékenységet észlelne.

Talán nem is olyan biztonságosak ezek az appok, mint hittük

Egyre többen választják az olyan alkalmazásokat, amelyek ingyenesen kínálnak virtuális magánhálózatot (VPN). Csakhogy nem árt résen lenni.