A mesterséges intelligencia alapú keresőmotor nagyjából úgy működik, mint a ChatGPT, azzal a különbséggel, hogy teljesen valós időben böngészhetjük vele az internetet, miközben hasonlóan kommunikálhatunk vele, mint a ChatGPT-4o-val, vagyis dialógust folytathatunk vele.

A Google keresőmotorjával szemben a SearchGPT ahelyett, hogy linkek egyszerű listáját dobná fel a kereséseink után, megpróbálja a találatokat rendszerezni és interpretálni. Képes például összefoglalni, hogy egy adott országban milyen zenei fesztiválokat rendeznek egy megadott időszakban – írja a The Verge. 

A keresőmotor egyelőre még csak prototípusként működik és szűk körben tesztelhető, ami máris egy fenyegető versenyelőny lehet a Google-el szemben, akik sietve, előzetes tesztelés nélkül vezették be az MI-t a keresőrendszerükbe, ami így igen vad, sőt, mi több, egyenesen botrányos tárgyi tévedéseket közölt a felhasználókkal.

Az új modell előzetes tesztelésével Sam Altman vállalata épp a hasonló kapitális botladozásokat szeretné kiküszöbölni.

Valószínűtlen, hogy lebuknak a ChatGPT-t használó diákok

Az MI által generált vizsgaanyagok az esetek 94 százalékában észrevétlenek maradnak egy friss tanulmány szerint, sőt, sokkal jobb eredményeket is elérnek velük a tanulók.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.