A gyártó elmondása szerint a termikus akkumulátor a napelemes rendszerrel együtt is használható, mivel az azzal termelt felesleges energiát is képes tárolni, és csak akkor felhasználni, amikor a legnagyobb szükség van rá.

A PV Magazine beszámolója szerint a rendszer egy meg nem határozott típusú fázisváltó anyagon (PCM) alapul, amely egyes hőmérséklet-tartományokban nagy mennyiségű látens hőt képes elnyelni, tárolni és leadni.

A Heatventors a rendszert 10, 30 és 60 kWh kapacitással kínálja, egyszerűen csatlakoztatható bármilyen folyadékalapú hűtési és fűtési berendezéshez, kül- és beltéren is, a vállalat állítása szerint pedig az élettartama meghaladja a 10 ezer ciklust.

Christoph Thomas, a vállalat németországi igazgatója a lapnak azt nyilatkozta, a termék árazása nagyban függ a rendszer követelményeitől, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a beruházás megtérülése az energiaáraktól függően körülbelül 3-6 év. Hozzátette, jelenleg  világszerte több mint 40 telepített akkumulátorral rendelkeznek olyan országokban, mint Magyarország, Portugália, Franciaország, Spanyolország, Olaszország és Omán.

Megmenti a bolygót a napenergiából főzött, „kannás” sör

Egy berlini sörfőzde a fenntarthatóság jegyében a tetőn elhelyezett napelemeket használja a sörfőzéshez, a melléktermékként megmaradt gabonát később tehenekkel etetik meg, magát a sört pedig konzervdobozokban árulják.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.