Ilya Sutskever, az OpenAI volt tudományos vezetője saját startupot hozott létre Safe Superintelligence Inc., röviden SSI néven, melyhez a Sequoia és az Andreessen Horowitz tőkalapoktól is szerzett anyagi támogatást.

Az SSI piaci értéke jelenleg mintegy 5 milliárd dollár, ezzel pedig az egyik legmagasabbra értékelt mesterséges intelligencia startup. A cég azonban még rendkívül korai szakaszban van, hiszen nincs saját bevétele, így a beárazás is önkényes – számol be róla a Reuters.

Stuskever korábban a Google-nél dolgozott, ezután többedmagával, köztük Sam Altmannak együtt megalapította a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI-t.

A mesterséges intelligencia alapú vállalatokba irdatlan mennyiségű pénzt toltak a befektetők az elmúlt időszakban. Az elmúlt hetek történéseiből azonban jól látszik, hogy ennek ellenére számos vállalkozás közülük még évekig veszteséges marad és még egy ideig nem fog tudni érdemi eredményeket felmutatni, ami persze a részvényeseket is nyugtalanítja.

Távozik az OpenAI kulcsfigurája, oda a biztonság?

Elhagyja a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatot Ilya Sutskever, a vállalat társalapítója és vezető kutatója. A helyére Jakub Pachocki kutatási igazgató kerül.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.