A Google múlt héten bejelentett telefonja, a Pixel 9 egy új mesterséges intelligencia alapú funkciót kapott „Reimage” néven, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a fotóikra bármilyen, MI által generált objektumot helyezzenek el.

A The Verge azonban a tesztjei során azt találta, hogy az új funkcióval rendkívül meggyőzően lehet például autóroncsokat, füstgránátot, lepedővel letakart holttestet, vagy ezekhez hasonló felzaklató tárgyat is generálni a képekre.

A változtatásokról nem marad semmilyen vízjel a fotókon, csak egy címke jelenik meg a metaadatokban, ami viszont könnyen eltüntethető.

A portál megkeresésére Alex Moriconi, a Google szóvivője elmondta, hogy ezeket a funkciókat a kreativitás kibontakozására hozták létre, és úgy tervezték őket, hogy tiszteletben tartsák a felhasználói utasítások szándékát, ez pedig azt jelenti, hogy olyan tartalmakat is létre lehet hozni, amelyek sértőek lehetnek.

A szóvivő kiemelte, hogy világos irányelvei és feltételei vannak az ilyen funkciók használatának, emellett pedig folyamatosan dolgoznak a rendszer biztosítékainak az erősítésén. 

Már nem csak a csúcstelefonok játékszere lesz a mesterséges intelligencia

Ugyan nem teljes pompájában, de a középkategóriás Samsung-készülékek tulajdonosainak is a hasznára válhat a generatív mesterséges intelligencia.