A Microsoft elérhetetlenné teszi a Teams alkalmazást felhasználói számára, ha nem hajlandóak frissíteni számítógépük operációs rendszerét – írja az Index.

Nem lehet tovább halasztani a  Windows operációs rendszerek frissítését, ha valaki továbbra is használni akarja a Microsoft Teams alkalmazást. A számítástechnikai cég ugyanis ultimátumot adott – vagy letöltik az emberek az új verziót, vagy nem lehet használni többet a csevegőalkalmazást.

A Windows Latest értesülései szerint azok a felhasználók, akik még mindig a Windows 11 21H2 verziót használják, kénytelen lesznek a 22H2-re frissíteni. A régebbi kiadást egyébként a Microsoft már amúgy sem támogatja, eddig voltak hajlandóak a felhasználókra várni. 

2025. január 15-ig kaptak haladékot a vásárlók, utána már se munkához, se iskolához nem tudják majd használni a Microsoft Teams-et. 

Aggodalomra semmi ok, ha figyelmen kívül hagyja valaki a frissítésről szóló értesítéseket és kicsúszik a megadott határidőből, még később hozzáférhet az alkalmazáshoz, csupán frissíteni kell az operációs rendszert.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak a letöltött Teams-re vonatkozik, a böngészős verziót továbbra is lehet majd használni.

Azonban nem csak megszorításokra kell számítani, tényleg megéri továbblépni az új operációs rendszerre, ugyanis a Teams akár 50 százalékkal gyorsabb lehet a legújabb Windowst használva. Ezen túl a kezelőfelület barátságosabb, a kinézet pedig modernebb lett. 

Az emberiségre szabadítja az „adatvédelmi rémálmot” a Microsoft

A Microsoft azt állítja, hogy feldolgozta a korábbi a visszajelzéseket az új eszközzel kapcsolatos adatvédelmi vita nyomán, amely képernyőképeket készít a felhasználók tevékenységéről.
Bővebben--->