A döntés értelmében korlátozzák a Telegram üzenetküldő platform használatát a katonai alakulatoknál, a kormányzati szerveknél, valamint a kiemelt fontosságú infrastrukturális létesítményekben.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) közlése szerint a fenyegetések minimalizálása érdekében hozták meg a döntést. A korlátozás alól csak azok képeznek kivételt, akinek a hivatalos feladataik részét képezi a platform használata.

Kirilo Budanov, a katonai hírszerzés vezetője a közlemény szerint megalapozott bizonyítékokkal állt elő arra vonatkozóan, hogy az orosz titkosszolgálatok hozzáférhetnek a Telegram-felhasználók privát levelezéseihez, valamint a törölt üzenetekhez és a személyes adataikhoz.

Budanov hozzátette, mindig is kitartott a szólásszabadság mellett, ám a Telegram megbízhatóságával kapcsolatban felvetődött kérdéseknek ehhez nincs közük.

Az SZBU és a vezérkar hozzáfűzték, hogy az ellenség aktívan használja a Telegramot kibertámadásokra, rosszindulatú programok terjesztésére, valamint adathalászatra, felhasználók földrajzi helyzetének meghatározására, továbbá a rakétacsapások célpontjainak korrigálására.

Itt az újabb gigantikus hitel, ez az EU terve Ukrajna megmentésére

Ursula von der Leyen Kijevben elmondta: akár 35 milliárd eurónyi (közel 13 800 milliárd forint) hitelt is nyújtana Kijevnek az unió, és az energetikai károk helyreállításában is szerepet vállalnának.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.