November 7-én debütál a Sony legújabb játékkonzolja, a PlayStation 5 Pro. Mark Cerny, a PS5 konzol vezető tervezője szerint a PS5 Pro három kulcsfontosságú dologban javít az eredeti konzolon:

A 4K-s Blu-ray lemezmeghajtó nem jár a konzolhoz, azt külön lehet majd megvásárolni.

A PS5 Pro-t a  november 7-i kiskereskedelmi megjelenés előtt már szeptember 26-tól lehet előrendelni. Az Egyesült Államokban 699,99 dolláros áron lehet ezt megtenni, ami átszámítva némileg több mint 252 ezer forint – írja az Index.

Előzetesen arra lehetett számítani, hogy részint az áfa miatt itthon pár tízezer forinttal többet kérhetnek a konzolért.

Máris elfogytak a készletek

Most végre kiderült, hogy mennyi lesz az új PlayStation magyarországi ára:

  • PlayStation 5 Pro konzol – 329 990 forint
  • PlayStation 5 Pro konzol + optikai meghajtó – 379 990 forint

Ha valaki a lemezes játékokat preferálja és állított helyzetben (vertikális állvánnyal) szeretné használni a konzolt, annak a fentieken túl további 11 990 forintos kiadással kell számolnia.

Az előrendelések szeptember 26-i megindulása után szinte rögtön elfogytak a készletek bizonyos boltokban. A PlatinumShop bejelentette, hogy bár gyorsan limitálttá vált a PS5 Pro elérhetősége, a november 7-re kitűzött premiert követően lendületesen növekedhet a rendelkezésre álló készlet.