A Spotify még 2023 szeptemberében kezdte el tesztelni, hogy fizetőssé teszi a dalszövegeket a platformon. A szélesebb körű bevezetés 2024 májusában indult el, amely óriási felháborodást váltott ki a felhasználókból.

A TechCrunch cikke szerint a változás akkor azt jelentette, hogy az alkalmazás jellemzően csak három dalszöveget engedett megtekinteni havonta az ingyenes felhasználóknak, utána a Prémium csomagra való előfizetésre buzdított.

A cég most azt közölte, hogy vége a tesztelésnek, jelentősen megemelik az ingyenes dalszövegek megtekintésének korlátját.

A Spotifynál mindig tesztelünk. Ez azt jelenti, hogy funkcióink elérhetősége a különböző szinteken, valamint piacokon és eszközönként eltérő lehet. Az elkövetkező hetekben kibővítjük a dalszövegek elérhetőségét a Spotify Free felhasználók számára, hogy még többen élvezhessék még több dalszöveg megtekintését világszerte

– mondta a cég szóvivője.

2024 második negyedévében a vállalat arról számolt be, hogy havi 626 millió aktív felhasználója volt, köztük 246 millió prémium előfizető. 

Rekordnyereséget jelentett a Spotify, már régen nem a zene a lényeg

A technológiai vállalat 2030-ra egymilliárd felhasználót szeretne elérni.