Az IDC piackutató cég hétfői jelentése alapján az Apple fejőstehenéből, az iPhone-ból 3,5 százalékkal többet szállítottak ki a harmadik negyedévben, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Ez azzal együtt egy jelentős teljesítmény, hogy többek között az uniós szabályozások miatt az Apple Intelligence-t a vállalat kénytelen szakaszosan bevezetni. Az elemzés szerint emellett a karácsonyi időszakban is várhatóan sokan fognak az iPhone 13-as, 12-es vagy annál régebbi modelljükről váltani egy új, mesterséges intelligenciát meghajtani képes okostelefonra.

A Wall Streeten is üdvözölték a kedvező vállalati híreket: az Apple részvényei kedden napközben rekordmagasság közelébe emelkedtek, ám végül azt nem haladták meg. Ám így is mintegy 25 százalékkal emelkedtek a papírok az év eleje óta.

Elemzők a Business Insidernek azt nyilatkozták, hogy az Apple úgy pozícionálja magát a következő időszakban, hogy erős teljesítményt nyújtson az év hátralevő részében. A hónap végéig a tervek szerint hivatalosan is megjelenik az Apple Intelligence, és állítólag új Mac gépek is készülnek.

Bár a kereskedési napnak még véget kell érnie, hogy eldőlhessen, sikerül-e a júliusi, 237,23 dolláros csúcsát megdönteni az Apple-nek, egy másik mérföldkövet már biztosan sikerült a kaliforniai techóriásnak elérnie: források szerint a vezető chipgyártó TSMC ugyanis megkezdi az Apple-chipek gyártását phoenixi üzemében.

Ha Apple kütyüt venne, ne tegye, valami készül

Ha azt hitte, hogy az új generációs Apple-ceruzával, az újraértelmezett iPad-del, a mesterséges intelligenciával, okosórával, Airpods-al és az új iPhone-okkal befejezte az Apple az elkényeztetésünket, akkor téved.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!