A 4iG Nyrt még 2023. november 13-án indította el a transzformációs programját, amely most újabb mérföldkőhöz érkezett a társaság szerint: a részvényesek ugyanis arról döntöttek, hogy a Vodafone Magyarország Zrt. kiválás útján válik szét.

A társaság a BÉT honlapján közölte, a program mostani fázisában a Vodafone Magyarország Zrt.-ből az infrastruktúra egység válik ki, ezzel külön vállalatokban működnek tovább a kereskedelmi, valamint az infrastruktúra divíziók.

A kereskedelmi társaság így ONE Magyarország Zrt., az infrastruktúra társaság pedig V-Hálózat Távközlési Zrt. névvel jelenik meg a piacon.

A kiválás napja 2024. december 31., az új struktúra szerint működés pedig 2025. január 1-jén veszi kezdetét – közölte a társaság. Hozzátették, az eddigi gyakorlatukat követve a befektetőket továbbra is folyamatosan tájékoztatja a programról, annak végrehajtási stádiumáról.

Nagy dologra készül a 4iG

Külön cégbe szervezi informatikai-rendszerintegrációs üzletágát a 4iG, a részvényesek dönthetnek, hogy maradnak-e így is tulajdonosok a továbbműködő nyrt-ben. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.