A növekedési hitelprogram forrásaira épülő 130 millió forintos hitelmegállapodást kötött az Appeninn Nyrt. az Orgoványi Takarékszövetkezettel, amivel a cégcsoport a hiteleinek korábbi, mintegy 30 millió euró értékű konverziója után, most újabb lépést tett svájci frank alapú hitelállományának csökkentése érdekében - közölte az Appeninn.

Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója szerint az új hitelforrások az ingatlanszektorban is hozhatnak egy kis felpezsdülést, a hitelprogram 3 millárdos felső plafonja alatti projektek esetében. Úgy véli, a növekedési hitelprogram (nhp) keretében elérhető forrás felvétele abban az esetben jelenthet jó lehetőséget a vállalkozások számára, ha a 2008 előtt megkötött deviza alapú hitelszerződés hátralévő finanszírozási ideje nem haladja meg a tíz évet. Ennél hosszabb időtávon lemorzsolódik a forinthitel előnye, hiszen egy kedvezőbb kamatozású hitelt kellene átváltani egy magasabb kamatfelár, valamint egy jelenleg kedvezőtlenebb keresztárfolyam mellett. Azon vállalkozások számára, amelyek tíz éven belül lejáró deviza alapú szerződésekkel rendelkeznek és az árfolyamszint elmozdulása sem okozott akkora feszültséget finanszírozásukban, vonzóak lehetnek az nhp keretein belül elérhető források - véli a vezérigazgató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!