Tovább esett a reggeli kereskedésben a német államkötvények árfolyama, a 10 éves német kötvények hozama tavaly szeptember óta első ízben került egy százalék fölé. Az április közepe óta tartó eladási hullám, amely során a 10 éves német papír hozama 0,05 százalékról szerda reggelre 1,05 százalékig emelkedett, legutóbb a múlt héten vett lendületet, amikor a friss inflációs adatok fényében a piaci szereplők kezdték úgy vélni, hogy az eurózóna inflációja végre lendületet vehet köszönhetően az ECB kvantitatív lazítási programjának - írja a Wall Street Journal.

10 éves német kötvényhozam, hetes
Kép: stooq.com


Richard McGuire, a Rabobank kamatpiaci stratégáját meglepte, hogy ilyen simán ugrott egy százalék fölé a hozam, ezen a szinten ugyanis a tapasztaltnál nagyobb vételi érdeklődésre számítottak.

10 éves német bund árfolyama, napos
Kép: Alfatrader

A 10 éves német kötvények hozamának változását jelző grafikonnál is jobban mutatja a piaci mozgás mértékét a 10 éves kötvények árfolyamát mutató ábra (az árfolyam a kötvényeknél a hozammal ellentétesen mozdul). Látszik, hogy április közepe óta a biztonságosnak tekintett 10 éves német papír árfolyama már több, mint 10 százalékot zuhant.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!