A Pfizer Norvesc vérnyomáscsökkentőjével hatástanilag megegyező Richter-termék, a Normodipine ügyében a bíróság az eredetivel megegyező alak használatát – nem jogerősen – megtiltotta a Richter számára (NAPI Gazdaság, 2001. május 18., 9–10. oldal), a Richter viszont vitatja, hogy a gyógyszer speciális árujellege miatt lehetne egy egyszerű geometriai formára oltalmat biztosítani. A geometriai forma ez esetben a nyolcszög, amelyet a Normodipine tabletták is hordoznak. A Richter már május elején kezdeményezte a terméke törzskönyvének módosítását és az Országos Gyógyszerészeti Intézet május elején kiadta a törzskönyvi engedélyt az új, úgynevezett oblong formájú tablettára. A Noromidine és a hasonló, originális termék, a Norvasc közötti árkülönbség július elsejétől egyébként tovább növekszik – az eddigi 510 forintról 1220 forintra – mert az ármegállapodás alapján az adott terápiás csoportban a Richter terméke vált a támogatás alapjául szolgáló úgynevezett referenciakészítménnyé. Megfigyelők szerint ez azt jelenti, hogy 2002-re a termék tavaly egymilliárdos hazai forgalma jelentősen emelkedhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!