Az elmúlt napokban két amerikai elnökjelölt is ígéretet tett arra, hogy stratégiai tartalékot fog képezni bitcoinokból a megválasztása esetén.

Egy Nashville-ben tartott bitcoin konferencián, Robert F. Kennedy Jr. független jelölt azt mondta, hogy megválasztása esetén az USA által lefoglalt 204 ezer bitcoint stratégiai eszközként a Fed-nek adná át. A pénzügyminisztériumot pedig arra utasítaná, hogy naponta 550 bitcoint vásároljon, amíg a tartalék el nem éri a legalább négymillió bitcoint, ami így az amerikai aranytartalékokkal volna összevethető.

A következő napon pedig Donald Trump tett ígéretet egy másik eseményen arra, hogy amennyiben elnökké választják, nem fogja engedélyezni az USA kormánya által jelenleg birtokolt bitcoinok eladását.

Ez fogja a nemzeti stratégiai bitcoin tartalékok alapját képezni

– fogalmazott.

Kyrylo Khomiakov, a Binance Közép-Kelet Európáért felelős igazgatója szerint az, hogy az elnökjelöltek az aranytartalékkal hasonlítják össze a bitcoint, csak ráerősít arra a digitális arany szerepre, amit a piac ennek a kriptovalutának már korábban is tulajdonított. Ahhoz, hogy a bitcoint stratégiai tartalékként tarthassák számon, új jogszabályokat kell majd elfogadni és bizonyos technológiai folyamatokat is működésbe kell állítani.

Mindez arra utal, hogy a bitcoint a monetáris rendszer részévé fogják tenni, a szabályozói környezet még inkább kikristályosodik, ami más kormányokat is arra fog kényszeríteni, hogy tisztázzák az álláspontjukat a bitcoinnal kapcsolatban.

A szakértő szerint a digitális arany funkciót elfogadva, egyes nagy intézményi befektetők is a bitcoin felhalmozásába kezdhetnek, míg mások a makrogazdasági környezettől függően dönthetnek úgy, hogy bitcoinba fektetik a pénzüket.

Donald Trump megnyomta a bitcoint

A volt amerikai elnök kibővítette a kriptopárti programját, ez pedig nagyon jót tett a bitcoinnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!