Ráadásul további lefelé irányuló nyomással fenyegeti a szeptember a valutát, mivel a szeptembert a medvepiac jellemzi, emellett pedig a legnagyobb mennyiségű bitcoinnal rendelkező entitások a nyereségre vadászva még tovább nyomhatják lefelé a valuta árfolyamát.

Volt olyan, aki 100 BTC-t adott el, több mint 5,3 millió dollár értékben, hogy aztán több mint 206 ezer dolláros nyereséget zároljon – jegyzi meg a Kriptomagazin a Lookonchain X bejegyzésére hivatkozva.

Arthur Hayes, a BitMEX kriptotőzsde korábbi vezérigazgatója a múlt héten még úgy látta, hogy a hétvégén akár 50 ezer dollár alá is beeshet a bitcoin értéke. Ez végül nem történt meg, legalábbis egyelőre.

Ugyanakkor a bitcoin árfolyama elvesztette az 55 dolláros támaszt és 1,4 százalékot veszített az értékéből, szeptember 7-én 54 340 dolláron állt. A múlt héten közel 8 százalékot esett a kriptopénz.

A Bitfinex elemzői ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy az igazi bikarally előtt valóban bekövetkezhet egy esetleges 50 ezer dollár alatti korrekció.

A bikák már a piacon fújtatnak

Ezzel párhuzamosan Suze Orman pénzügyi tanácsadó nemrég egy interjúban arra buzdított mindenkit, hogy vegyen bitcoint. Ezzel egyébként élesen szembement a kortársai által meghatározott trenddel.

Suze Orman szerint ahogy a fiatalabbak egyre több pénzt keresnek és egyre érettebbé válnak, úgy válik a bitcoin az egyik kedvenc befektetésükké, ami emiatt emelkedni fog – írja a Kriptoworld. Ugyanakkor az elemző aggodalmának is hangot adott azzal, hogy kifejtette: kizárólag a bitcoin ETF-eken keresztül fektette be a valutába.

Ha egy darabja van ebből, akkor több, mint egymillió dollárt tart a kezében

Saját csúcsait dönti meg az arany, hozama lassan minden más befektetését meghaladja az idei évben.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!