Mindenképpen jó, hogy a kormány elkötelezett a költségvetési deficit csökkentése mellett - mondta Csányi hozzátéve, a jelenlegi cds-felárak mellett nagyon nehezen finanszírozható az ország, ezért szükség van az IMF megállapodásra. Ugyanakkor a tranzakciós adó veszélyes lehet, ha nem egyszerre vezetik be mindenhol, csak Magyarországon bevezetni nagyon veszélyes, és egyik akadálya lehet a gazdasági növekedésnek. Remélem ezt még átgondolja majd a kormány, és inkább a kiadásokra koncentrálnak jobban - mondta Csányi Sándor, a közgyűlést követő sajtótájékoztatón. Ráadásul az OTP-t érinti az sms-adó is, hiszen módosíthatja a banki szokásokat.

A bankszövetség álláspontja szerint a kiadási oldal lefaragása biztosabb alapot jelenthetne a költségvetés hiány csökkentéséhez - mondta Gyuris Dániel, az OTP szövetségbe delegált tagja, aki azt is hozzátette a kormány várhatóan néhány héten belül tárgyal erről velük.

Fellebbez az OTP

Az OTP Bank nem fogadja el a Szegedi Ítélőtábla csütörtöki, a bankkal szemben hozott ítéletét, és felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához - idézte Csányi Sándort az MTI. A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke és felesége azért perelte be az OTP-t, mert devizahitelüknél a bank a kezelési költséget devizában terhelte rájuk, illetve a törlesztőrészlet forintösszegét a bank az általa alkalmazott devizaeladási árfolyamán határozta meg, miközben a folyósításkor vételi árfolyamon állapította meg a kölcsön összegét. A másodfokú ítélet indoklása szerint a kezelési költség vizsgálatára a polgári bíróság jogköre nem terjed ki, ugyanakkor a vételi és eladási árfolyam alkalmazását tisztességtelennek mondta ki. Így jogerőre emelkedett az első fokon eljáró bíróság korábbi ítélete, amely az eladási árfolyam helyett a vételi árfolyam alkalmazását rendelte el a törlesztésnél is, visszamenőleges hatállyal.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!