Az Intel Corp. a tavalyi negyedik negyedévben 14,9 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál egy százalékkal magasabb, rekordösszegű bevétel mellett 4,3 milliárd dollár üzemi eredményt és 3,6 milliárd dollár nettó nyereséget ért el, három és egy százalékkal alacsonyabbat a 2014 negyedik negyedévinél. A negyedik negyedévben az egy évvel korábbinál 1,1 százalékkal alacsonyabb, 64,3 százalékos bruttó árréssel dolgozott az Intel.

Az előző, harmadik negyedévhez képest az értékesítési árbevétel a negyedik negyedévben három százalékkal emelkedett, az üzemi eredmény három százalékkal, a nyereség pedig 16 százalékkal nőtt. Az Intel értékesítési árbevétele 2015-ben egy százalékkal, 55,4 milliárd dollárra csökkent a 2014-es 55,9 milliárd dollárról. Üzemi eredménye 9 százalékkal, 14,0 milliárd dollárra csökkent 15,3 milliárd dollárról, nettó nyeresége pedig 2 százalékkal, 11,4 milliárd dollárra, 11,7 milliárd dollárról. A bruttó árrés 2015-ben az előző éviről 1,1 százalékponttal, 62,6 százalékra csökkent.

A 2016-os első negyedévben az Intel 14,0 milliárd dollár, plusz-mínusz 500 millió dollár értékesítési árbevételre számít. Éves árbevétele pedig "közepes vagy magas egyszámjegyű százalékos" mértékben növekedhet várakozásai szerint. A bruttó árrés 1,6 százalékponttal csökkenhet az idén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!