Nincs megállás, kedden is erős formát mutat a hazai deviza, egy euróért már kevesebb mint 393 forintot kell csak adni. Utoljára július 30-án állt ilyen alacsony szinten az euró-forint keresztárfolyam,

azaz augusztusban még nem volt ilyen erős a magyar fizetőeszköz.

A piaci hangulat továbbra is támogatja a forintot, egyedül talán az jelenthet némi veszélyt, hogy az elmúlt órákban a dollár erősödik az euróval szemben. 

De a jelek szerint a kurzus fokozatosan távolodik a lélektani 400-as árfolyamtól, igazán meggyőző képet a 390 alatti szint elérése mutathatna. 

Kép: economx

Addig azonban még több technikai szintet kellene legyűrni, 393,3-nál és 393,8-nál is. 

A mai nap legfontosabb, piacmozgató eseménye a júliusi, amerikai termelői árindex lehet, míg az euróövezetben a német ZEW gazdasági hangulatindexre lesz érdemes figyelni. Holnap (szerdán) pedig érkezik a hét egyik legfontosabb adata: az infláció júliusban 3 százalék lehetett az Egyesült Államokban. 

A forint a dollárral szemben is tudott erősödni, az árfolyam 360 alá került, a 359,4-es árfolyam szintén rekordnak számít ebben a hónapban. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!