További intenzív forintgyengülésre látnak esélyt az euróval szemben a Société Générale londoni devizapiaci stratégái, emiatt friss ajánlásukban azt javasolják ügyfeleiknek, hogy 292,5-nél vegyék az eurót a forint ellenében és 305-ös célárfolyamot jelöltek meg (a veszteségkorlátozó stop-megbízást 288-ra javasolják beállítani).

A SocGen stratégái múlt héten Magyarországon jártak és az akkor tapasztaltak alapján figyelmeztettek a rendkívüli jegybanki kamatemelés lehetőségére. A tegnap bejelentett magyar kormányzati szándék (nagyfokú minimálbér-emelés és a második szja-kulcs visszahozása), illetve a Bankszövetség mai közleménye (Alkotmánybírósághoz fordultak) alapján úgy látták, hogy érdemes frissíteni véleményüket, amely alapján indokoltnak tartják a forinteladási ajánlás megfogalmazását.

Az elemzők úgy látják, hogy a jelentős forintgyengülés az eddig meglehetősen visszafogott MNB-t is cselekvésre ösztönzi majd, mivel az már komolyan veszélyezteti a jegybank inflációs célját is. Korábbi példák alapján akár 200-300 bázispontos rendkívüli kamatemelést is elképzelhetőnek tartanak.

A kétéves magyar IRS-t (interest rate swap) korábbi elemzésükben 7,5 százalékra várták a jelenlegi 6,4-es szinthez képest, mivel a kamatpiac szerintük ireálisan optimista az elszálló forint fényében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!