Kulcsszintek fölé emelkedett az euró-forint árfolyam, a jegyzés 395-396 között ingadozik péntek délelőtt. Négynapos ünnep jön, de a nemzetközi devizapiacokon továbbra is lehet majd hétfőn és kedden kereskedni a forinttal, a forgalom viszont ilyenkor a szokásosnál jóval alacsonyabb, ezáltal volatilis lehet a kereskedés.

Ha tartósan 395 felett marad az árfolyam, a következő ellenállás a 398,5-399-es zónában található.

Ami kissé aggodalomra adhat okot, hogy a globális piacokon nőtt a kockázatvállalási kedv, ez azonban nem látszik a forint árfolyamán. Délután Amerikából érkeznek makrogazdasági adatok, a legfontosabb a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe, ez még hozhat izgalmakat a forint piacára. 

Euró-forint árfolyammozgás

Az év elejéhez képest 3,25 százalékkal gyengébb most a forint az euróval szemben. 

A jövő hét csütörtökön kezdődik az amerikai jegybankári találkozó, amely alatt inkább óvatos kereskedésre van kilátás. Fontosabb magyarországi makrogazdasági adatok nem érkeznek jövő péntekig (akkor a munkanélküliségi számokat közlik), így inkább a globális hangulaton és az euró-dollár mozgásán múlik, hogy visszaerősödik-e az euró/forint a 395-ös zóna alá. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!