Az összeurópai STOXX 600 index 0,52 százalék, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,46 százalék emelkedéssel fejezte be a keddi kereskedést. Londonban az FTSE 100 index 0,29 százalékkal, a frankfurti DAX index 0,55 százalékkal, a párizsi CAC 40 index 0,35 százalékkal zárt magasabban. A milánói FTSE MIB index 0,21 százalékos, a madridi IBEX 35 index pedig 0,74 százalékos emelkedéssel fejezte be a keddi tőzsdenapot.

Az olajár csökkent kedden, öt napja tartó emelkedést szakítva meg ezzel. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) figyelmeztetése szerint ugyanis túlkínálat léphet fel az év hátralévő részében, amennyiben az OPEC+ ígéretének megfelelően megnöveli a kitermelést. Ugyanakkor a nyersolajkészletek is megcsappantak a magas nyári kereslet miatt. Mindemellett a legnagyobb olajimportőr, Kína fogyasztása is csökkent júniusban, már a harmadik egymást követő hónapban.

Az európai kereskedési idő végén a nemzetközi kereskedelemben a WTI nyersolaj ára 2,03 százalékkal állt alacsonyabban, hordónként 78,43 dolláron, a Brent olajtípus ára pedig 1,91 százalékkal ment lejjebb 80,72 dollárra.

Az arany spot jegyzése unciánként 2470,00 dolláron áll 0,22 százalékos csökkenéssel, de így is rekordközeli szinten.

A dollárindex 102,93 pontra, öthavi mélypontra csökkent 0,14 százalékkal. Az eurót 1,0951 dolláron jegyzik 0,14 százalékkal erősebben, héthavi csúcson.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!