Vegyes eredménnyel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Az összeurópai STOXX 600 index 0,04 százalékkal zárt alacsonyabban, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,10 százalékkal csökkent. Londonban az FTSE 100 index 0,50 százalékkal végzett magasabban, a frankfurti DAX 0,12 százalékkal emelkedett a zárásra, míg a CAC 40 index Párizsban 0,26 százalékos csökkenéssel zárt. A milánói FTSE MIB index 0,43 százalékos, a madridi IBEX 35 index pedig 0,04 százalékos emelkedéssel fejezte be a hétfői kereskedést.

A tőzsdeindexek emelkedéssel kezdtek, majd a nap közben elért nyereségük egy részét zárásra elveszítették.

Az olajár emelkedett, az európai kereskedési idő végén a WTI ára az egy nappal korábbinál 1,90 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 78,30 dolláron, a Brent ára 1,43 százalékkal 80,79 dollárra ment feljebb.

Az olajár már az ötödik egymást követő kereskedési napon emelkedik az ellátási aggodalmakat gerjesztő közel-keleti feszültség miatt.

Az arany spot ára 1,10 százalékkal emelkedett unciánként 2457,42 dollárra.

A piac a héten esedékes amerikai inflációs adatokra készül a Fed további monetáris politikai pályájának pontosabb megítéléséhez. A szeptemberi kamatcsökkentést szinte biztosra veszi a piac, annak mértékét illetően azonban megoszlanak a vélemények a múlt heti kedvező, a recessziós aggodalmakat enyhítő amerikai foglalkoztatási adatok láttán.

A dollárindex 103,12 ponton áll 0,03 százalék csökkenéssel. Az eurót 0,19 százalékkal jegyzik erősebben 1,0936 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!