Az elemzés szerint az OTP ugyan magas kockázatot hordoz, de a jelenlegi alacsony értékeltségbe ez már beépülhetett, így közel 20 százalékos emelkedés is lehetséges a részvény árfolyamában. Az OTP stabil üzemi eredményességgel rendelkezik, és 2013-ban 2012-höz képest 49 százalékkal bővülhet a nettó profit, míg 2014-ben további 29 százalékos növekedés következhet a 2012-es 5 százalékos profitzsugorodás után. Emellett a KBC azt várja, hogy rövidebb távon a kormány megegyezik az IMF-fel, ami pozitív hatással lehet a tőkepiaci hangulatra. Ugyanakkor középtávon a magyar OTP-egység hozzájárulása az adózás utáni teljes profithoz lényegesen csökkenhet.
A 0,9-es 2012-es előretekintő P/BV (árfolyam/saját tőke könyv szerinti értéke) értéken forgó OTP árazása jelentős diszkontot tartalmaz a lengyel bankokhoz és a régiós pénzintézetekhez képest is. Az elemzés szerint a legnagyobb kockázatot a nettó kamatmarzs zsugorodása jelentheti az OTP számára, ami a növekvő forrásszerzési költségek, lassabb gazdasági növekedés vagy további jegybanki kamatcsökkentések miatt következhet be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!