A magyar és a régiós átlagot is felülmúlva növelte újgépjármű-eladásait az AutoWallis csoport kiskereskedelmi üzletága az első félévben: az értékesítés volumene 17,9 százalékkal 4 924 darabra emelkedett, miközben Magyarországon mindössze 11,9 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett személyautók száma.

A használtautó-eladások még ennél is nagyobb mértékben, 26 százalékkal 1 205 darabra ugrottak, miközben az üzletághoz tartozó szolgáltatásoknál 6,1 százalékkal 96 626-ra emelkedett a szerviz órák száma.

Összességében erős félévet zárt a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója a kiskereskedelmi területen.

A nagykereskedelmi üzletágban tavaly ősz óta ismét bővül az értékesítés, ugyanakkor tavalyhoz képest 5,8 százalékkal kevesebb, összesen 19309 darab új gépjárművet
adott el az AutoWallis. Az idei első negyedév csökkenéséhez képest a második negyedévben a már nőtt az értékesítés.  

Az AutoWallis Mobilitási Szolgáltatások Üzletága (melybe a csoport rövid- és hosszú távú
gépjármű kölcsönzése, továbbá a flottakezelés tartozik) a wigo carsharing tavalyi akvizíciójának köszönhetően jelentősen, 191 124-re növelte a bérleti események számát.  

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója az első féléves értékesítési adatok kapcsán
elmondta, hogy

azok a csoport várakozásaiknak megfeleltek, a következő negyedévekben a bázisidőszakhoz képest további növekedést várnak a jelenlegi makrogazdasági környezetben, így éves szinten érdemben bővülhet az értékesített gépjárművek száma.  

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!