Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) augusztus 12-én új Fix Magyar Állampapírt (FixMÁP) hirdetett meg a lakosság részére.

Ennek oka, hogy a júniusban piacra dobott, 150 milliárd forint keretösszegű előző sorozat napokon belül kimerül. Ami nem meglepő, hiszen a FixMáp jelenleg a legnépszerűbb lakossági állampapír, a heti értékesítési listákon rendre az első helyen végzett. A bevezetés óta mostanáig nem változtak a  FixMáp kondíciók: 7 százalékos volt az éves kamat, negyedéves kamatfizetéssel, 3 év futamidővel. 

Az augusztus 16-tól elérhető új FixMáp papírok kamata már csak 6,75 százalék. Az Államadósság Kezelő Központ a kamatcsökkentést azzal indokolta, hogy a piaci hozamok jelentősen csökkentek az elmúlt hetekben.

Jó hír, hogy aki még venne a 7 százalékos papírokból, ezen a héten megteheti. 

A legutolsó adatok szerint a múlt hónap közepén 541 milliárd forintnyi FixMáp volt a lakossági megtakarítóknál. 

Az új sorozatra is érvényes az egy befektetőre meghatározott korlát, ami 50 millió forint. Az új sorozat kerete szintén 150 milliárd forint. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!