NZDUSD

A hét második felében a 0,81-es szintről lefordulva ismét felfelé kapaszkodott az NZDUSD kurzusa; azonban a hajnali, új-zélandi földrengésről érkező beszámolók hatására, a 0,81-es ellenállás ismételt tesztelését követően a devizapár lefordult kéthónapos csúcsáról.

A 0,81-es szint szignifikáns áttörése rövid távon további utat nyithatna a devizapár lehetséges emelkedése előtt: ebben az esetben a 0,8175-0,82-es zóna jelenthetné a következő megállót a vevők számára. Lefelé, ismét 0,80 alá süllyedve, első körben a 0,7825-, majd a 0,77-0,7680-as tartomány jelent kiemelt támaszt az NZDUSD számára.

NZDUSD
Kép: Admiral Markets

Ezüst

Jó napjuk volt csütörtökön a nemesfémeknek: a hét negyedik napján a befektetői menedék-keresés az arany mellett az ezüst árfolyamát is felfelé segíthette. Bár a jegyzés az elmúlt hét folyamán kitört a csökkenő csatornából, azonban a pozitív folytatás lehetőségét a 22,5-ös ellenállás szignifikáns áttörése hozta el számunkra.

A továbbiakban a 25-ös szint esetleges tesztelése után a heti bázison kiemelt, 26,10-es ellenállásra érdemes koncentrálni; míg a jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, első körben a 22,5-ös szint-, majd a csökkenő csatorna felső trendvonalának visszatesztelése következhetne.

Ezüst
Kép: Admiral Markets

NZDUSD, Ezüst - technikai elemzés 2013.08.16.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha nemesfémekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!