Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon: nyereségre tett szert az euró és a svájci frank ellenében, gyengült viszont a devizák széles körével szemben erősödő dollár ellenében.

Az eurót délután hat órakor 379,56 forinton jegyezték a kora reggeli 381,43 forint után. A svájci frank jegyzése 397,30 forintra ment lejjebb, 399,90 forintról. A dollár jegyzése viszont 345,00 forintra emelkedett 343,41 forintról.

Csütörtökön az euró 0,8 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a fontosabb devizák kosarával kalkulált dollárindex pedig 0,8 százalékkal ment feljebb.

Csütörtök délutáni jegyzésén a forint 1,8 százalékkal áll gyengébben a júliusi kezdésnél az euróval, 1,1 százalékkal gyengébben a dollárral és 4,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta a forint erősödött mindhárom devizával szemben: 5,0 százalékkal az euró, 7,5 százalékkal a dollár és 1,6 százalékkal a svájci frank ellenében.

Túlestünk az európai kamatemelésen is

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerda esti kamatemelése után csütörtökön az Európai Központi Bank is megemelte 25 bázisponttal az alapkamatot, 3,75 százalékra. Bővebben --->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!