USDJPY

Továbbra is a csökkenő trendvonalon egyensúlyozik az USDJPY kurzusa, míg a befektetői fókusz középpontjában az amerikai költségvetési aggodalmak mellett a Bank of Japan kamatdöntő ülésének eredménye állhat majd.

Bár a piaci várakozások alapján a japán jegybank nem változtat majd a monetáris politikáján, így az eszközvásárlások keretösszegének szinten tartása mellett a héten elfogadott fogyasztási adó emeléssel összefüggésben lévő jegybankári kommentárok lehetnek érdekese: tesz-e bármilyen utalást a Bank of Japan a stimulus lehetséges kiterjesztésére, ezáltal is csökkentve az adóemelés káros hatásait.

A (lilával jelzett) csökkenő trendvonal törése esetén a következő támasz-zónát a 96,90-96,70-es tartomány jelenthetné az USDJPY számára; míg 95,81 alá süllyedve a következő fontos támaszt a 94-es szint jelentheti majd. Felfelé mindemellett ismét az 50-napos mozgó fölé kapaszkodva, majd a 99,30-100-,00-as zónából felfelé kitörve számíthatnánk az újabb emelkedés (jen-gyengülés) lehetőségre.

USDJPY
Kép: Admiral Markets

FtseMib (4-órás)

Halványulnak az olasz kormányválsággal kapcsolatos félelmek a piacokon, miután az ex-miniszterelnök, Silvio Berlusconi pálfordulása után immár támogatásáról biztosította a kormányzatot; így az olasz szenátus végül jelentős többséggel szavazott bizalmat Letta-kabinetnek szerdán.

Jelentős utat járt be a milánói börze is az elmúlt napok folyamán: majd a pozitív kimenettel záruló szerdai döntést követően az olasz tőzsdeindex kétéves csúcsra erősödött. Amennyiben sikerül az indexnek a 17 940-es szint felett megkapaszkodnia, rövid távon lehet még tere az emelkedésnek; míg a 17 940-17 630-as tartományból lefelé mozdulva el, az emelkedő trendvonalra érdemes majd koncentrálni a későbbiekben.

FtseMib (4-órás)
Kép: Admiral Markets

Ezüst

Az elmúlt hetek oldalazása után jelentős csökkenést hozott a keddi nap az ezüst számára: bár a nemesfém a hét első felének süllyedését ledolgozta ugyan, az árfolyamnak egyelőre nem sikerült a 21-napos mozgó fölé visszakapaszkodnia. Felfelé, az 50-napos mozgóátlag és a 22,51-es szint megerősített ellenállásként funkcionál, míg a 20,6-os támasz törése esetén ismét az eladók vehetnék kezükbe az irányítást.

Ezüst
Kép: Admiral Markets

USDJPY, FtseMib, USDHUF, Ezüst - technikai elemzés 2013.10.03.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!