Az Elmű esetén a rendkívüli közgyűlésen 5 962 045 db szavazati jogot biztosító részvény volt képviselve, amely az összes szavazati jogot biztosító részvények 98,15 százaléka. Az Émász közgyűlésén pedig 2 843 240 db szavazati jogot biztosító részvény volt képviselve, amely az összes szavazati jogot biztosító részvények 93,21 százaléka.

Mind a két társaság közgyűlése úgy határozott (az Elműnél 100 százalék, az Émásznál 99,93 százalék volt az igen szavazatok aránya), hogy az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-ben lévő részesedésüket átruházzák az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató részére 2016. január 1-jével.

A rendkívüli közgyűléseken döntöttek az Elmű és az Émász Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft.-ben fennálló részesedésének az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató részére történő átruházásáról is. A kft.-ben az Elmű részesedése 70, az Émászé 30 százalék. Az üzletrészek 50 százalékát 2016. január 1-jével, másik 50 százalékát pedig 2017. január 1-jével ruházzák át a társaságok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!