A cég első számú embere azt szeretné elérni, hogy az idén már pozitív legyen az adózás elötti eredmény. Jövőre pedig növelni szeretné forgalmát és nyereségét. A vállalat tavaly 1,0 milliárdos forgalmat bonyolított le az egy évvel korábbi 1,3 miliárd euróhoz képest. Ugyanakkor a veszteség 300 millióra rúgott, szemben a 2010-es 87,3 milliós nyereség után. Az operatív eredmény is nagyot zuhant tavaly, a 2010-es 192,7 millióról mínusz 233,2 millióra.  A szektor egyik legnagyobb szereplője, egyebek mellett attól szenved, hogy kínai termékek dömpingáron kellnek el szerintük a piacon. Ennek érdekében az amerikai érdekeltségén keresztül eljárást kezdeményeztek a kínai gyárak tisztességtelen piaci magatartása és dömpingárai miatt. A döntéshozatal február végén várható. A döntéstől sokan azt várják, hogy a kínai gyártók versenyelőnye számottevően csökkenhet , és az újrarajzolt piac egyik nagy nyertese a Solarworld lehet. Az árfolyam 8 százalékot emelkedett az elnök bejelentésének a hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!